De Sokkel in Pollare

    04 juli 2017

    ‘De Sokkel’ is een mobiel kunstproject van de stad Ninove. Af en toe verhuist de sokkel naar een nieuwe plek. Bij elke verhuis plaatst een andere kunstenaar een vers beeld op de sokkel. Sinds 2 juli staat de sokkel aan de ‘Zwarte Flesch’, het iconische voetgangers- en fietsersbruggetje over de Dender, dat Pollare met Eichem (en Appelterre) verbindt.

    Op de sokkel staat een werk van Veronika Pot. Deze kunstenaar (° 1965) is vooral bekend als fotograaf, die zweert bij het analoge fotograferen. Voor ‘De Sokkel’ maakt Veronika Pot het werk ‘Just remember the good times’. Ze presenteert enkele foto’s in een sobere metalen ‘kijkdoos’ die de voorbijgangers als een Lorelei lokt om dichterbij te komen en te speuren naar “de sporen van het dagelijks bestaan en de betekenis daarvan”. Mis ‘De Sokkel’ niet tijdens een zomerwandeling langs de oevers van de Dender.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons