• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Dertig maand gevangenisstraf voor ‘bolletjesschieters’

  10 december 2019

  DENDERMONDE/NINOVE – De correctionele rechtbank heeft dinsdag 10 december Maarten M. (28) en Jeroen W. (27) veroordeeld tot elke dertig maand effectieve celstraf. Beide Ninovieters maakten een jaar lang Ninove en omstreken onveilig. Maar ook na deze veroordeling kunnen ze geen zinnige verklaring geven voor hun zinloos vandalisme.

  Maarten M. en Jeroen W. zaaiden een jaar lang onrust in Ninove, Haaltert, Denderleeuw en Liedekerke. Ze schoten vanuit hun auto met een katapult lukraak bolletjes, moeren en andere voorwerpen naar ramen, vitrines, bushokjes en wagens. Uiteindelijk liepen ze na intensief onderzoek in december 2018 tegen de lamp, tot opluchting van de hele regio. Toen stond de teller al op meer dan tachtig van dergelijke feiten.

  Beiden hebben een strafblad, kregen meerdere kansen, maar hebben blijkbaar niet uit hun fouten geleerd. Ze stonden ook gekend als drugsgebruikers, verslaafd aan heroïne.

  De twee zaten volgens de rechter helemaal niet in met de gevolgen van hun daden. Volgens haar mag het een wonder heten dat er geen doden of gewonden zijn gevallen. Ze konden ook geen zinnige uitleg geven over hun vandalistische raids.

  Het openbaar ministerie had op 26 november voor beiden een effectieve celstraf van veertig maand geëist en een boete van € 2.000.

  De rechter veroordeelde hen op 10 december tot een effectieve gevangenisstraf van dertig maand.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons