• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Dierenrechtenorganisaties dienen klacht in tegen boer

  19 mei 2020

  APPELTERRE – Zowel Animal Rights als GAIA leggen een klacht neer tegen de boer, waarvan vorige week een schokkende video opdook. Daarin was te zien hoe de man een staalkabel rond de nek van een koe bond en het dier met zijn tractor uit de Dender sleurde.

  Twee jaar geleden doken gelijkaardige beelden op uit Appelterre. Dezelfde man sleepte toen tot bloedens toe een stier drie- tot vierhonderd meter over de weg achter zijn tractor aan.

  Animal Rights campagnecoördinator Els Van Campenhout: “Wij laten het hier niet bij en dienen meteen klacht in tegen die boer. Deze gevaarlijke man zou zwaar bestraft moeten worden en een levenslang houdverbod moeten krijgen. Wij willen hem voor de rechter zien. Iemand, die tot zulke gruwelijkheden in staat is in het bijzijn van anderen, is tot veel meer in staat wanneer niemand kijkt.”

  De brandweer van Geraardsbergen kon de mishandeling filmen en maakte de beelden over aan de politie. Zij dienden ook klacht in bij de politie en de hulpverleningszone Zuid-Oost wegens dierenmishandeling en het bedreigen van hulpdiensten. De stadsbesturen van Ninove en Geraardsbergen kijken momenteel hoe ze stappen kunnen ondernemen tegen de boer.

  Volgens de Ninoofse schepen Wouter Vande Winkel (Samen) staat dit op de agenda van het volgende schepencollege. De Geraardsbergse schepen Martine Duwyn (Open VLD) laat weten dat de klacht zeer ernstig wordt onderzocht en ze deze feiten niet zonder gevolg zullen laten.

  De andere dierenrechtenorganisatie GAIA sluit zich aan bij de burgerlijke partijstelling. Zij legden na de feiten van 2018 al een klacht neer. Communicatieverantwoordelijke Kim Vandernbroucke: “Onze raadsman heeft bij het parket een stand van zaken opgevraagd in verband met die eerdere klacht. Wij wachten op een antwoord van het parket.”

  Info: Animal RightsGAIA.

   

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons