Dievegges stelen en gebruiken bankkaart van Ninoofse mevrouw

    13 maart 2019

    NINOVE – Een mevrouw uit Ninove is het slachtoffer geworden van twee dievegges. Zij stalen haar bankkaart en haalden daarmee nadien geld af.

    De dame in kwestie had inkopen gedaan in het NINIA-shoppingcenter. Vermoedelijk is ze tijdens deze betalingen het slachtoffer geworden van ‘shouldersurfing’. Daarbij slagen de daders erin om mee te kijken over de schouder en op die manier de code van de bankkaart te lezen.

    Na haar aankopen is het slachtoffer niets vermoedend naar huis gegaan. Voor zij in haar woning binnenging is zij aangesproken door 2 jonge dames. Een van beide was zogezegd zwanger en had dringend water en een dokter nodig. De 2 daders hebben in die periode gebruik gemaakt van de verwarring, om haar bankkaart te stelen.

    Het slachtoffer beschrijft de 2 daders als jonge vrouwen van ongeveer 20 jaar en 30 jaar oud. Ze hadden beiden zwart haar en droegen donkere kledij. Ze spraken een vreemde taal.

    Deze handelswijze is typisch voor ‘rondtrekkende dadergroepen’. Ze viseren bij voorkeur kwetsbare personen (ouderen, personen met een beperking…). Ze kunnen op korte tijd veel financieel voordeel halen, vooraleer het slachtoffer beseft dat hij of zij is bestolen.

    Wanneer je een persoon of meerdere personen ziet die dergelijke gedragingen stellen, meestal ten nadele van kwetsbare personen, bel dan onmiddellijk het nummer 101.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons