Dieven richten veel schade aan in school Nederhasselt

    05 juli 2017

    Nederhasselt – Voor de tweede keer op rij werd ingebroken in de basisschool De Hazelaar in Nederhasselt. Op dinsdagochtend 4/7 werd een eerste inbraak vastgesteld. Woensdagochtend 5/7 werd een ruit stukgegooid in de leraarskamer en gingen onbekenden aan de haal met zes ipad’s.

    Er zijn bewakingscamera’s, maar die hebben ze jammer genoeg kunnen ontwijken. Bij de tweede inbraak maakten de vandalen ook enkele laptops en een vaste computer buit. “Voor de rest blijft hier eigenlijk nooit iets waardevols achter het is duidelijk dat ze hier vooral waren om de boel af te breken zegt Karolien Frederickx, samen met Leen Janssens directeur van De Hazelaar.” En dat doet pijn bij de leerkrachten. “Een leuke, kleurrijke klas maakt het zowel voor de leerkrachten als voor de leerlingen aangenaam werken. Onze mensen steken daarom heel veel tijd en energie in het aankleden van hun lokaal. Jammer dat hun werk op zo’n manier tenietgedaan werd.” De Ninoofse technische dienst ging gisteren al puin ruimen en de deuren repareren. “Wij hebben ook onze leerkrachten, die eigenlijk al aan hun vakantie begonnen zijn, opgetrommeld om de lokalen te helpen kuisen.”

     De politie is een onderzoek gestart en voerde een sporenonderzoek uit. Van de daders is er voorlopig nog geen spoor.Verdachte gedragingen in de omgeving van schoolgebouwen of andere kwetsbare sites kunnen steeds rechtstreeks gemeld worden aan de politie op telefoonnummer 054 / 31 32 32 op via het noodnummer voor dringende politiehulp : 101

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons