Dieven stelen gereedschap uit bestelwagen van tuinaannemer

    26 mei 2020

    POLLARE – Het lijkt alsof met de versoepeling van de corona-maatregelen ook de dievenbendes terug op pad zijn. Gisteren meldde ons Pascal Schietecat een inbraak met diefstal uit zijn camionette. Dinsdagmorgen 26 mei was Jimmy Schoonjans het slachtoffer. De dieven namen onder andere bosmaaiers mee.

    Jimmy deed vanochtend 26 mei de onthutsende vaststelling. “Ik was begonnen met het inladen van het ander materiaal, toen het mij opviel dat nogal wat gereedschap uit de camionette was verdwenen. Een geluk dat ik de rest van het gereedschap niet de avond voordien had ingeladen, anders was ik ook dat nog kwijt. Nergens zag ik sporen van glasbraak of andere inbraaksporen op de wagen. Ik vermoed dat de dieven de zijdeur hebben opgelicht om ze te openen.”

    Naast bosmaaiers is ook een combiné voor andere accessoires verdwenen. “Een bosmaaier kost al gauw € 800 en voor die combiné mag je rekenen op € 1.200 tot € 1.300. Dat is een bedrag, waarvoor ik als zelfstandige tuinaannemer veel uren moet werken. Ik heb de politie op de hoogte gebracht, maar nog geen tijd gehad om een klacht neer te leggen, het werk ging voor.”

    Merkwaardig detail: de bestelwagen stond geparkeerd op de oprit. De Roe, waar Jimmy woont, is niet meteen een snelle invals- en vluchtweg voor dievenbendes. “En niks gehoord, ze moeten heel stil zijn geweest. Het kunnen geen toevallige passanten zijn. Wellicht houden ze een tijdje de buurt in het oog. De laatste tijd heb ik hier wel nogal wat traag rijdende auto’s opgemerkt, alsof ze de buurt aan het bekijken waren.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons