DOVO liet bom gecontroleerd ontploffen

    26 augustus 2022

    OUTER – De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) heeft vrijdag 26 augustus in de vooravond een oude bom tot ontploffing gebracht in de Berrebroeckstraat.

    Het springtuig was eerder aangetroffen in de voortuin van een woning, aan het begin van de Brakelsesteenweg tegenover de vestiging van Mc Donald’s en dierenspeciaalzaak KaRo.

    De lokale politie van Ninove was opgeroepen en trad kordaat op door onmiddellijk de diensten van DOVO op te roepen en een veiligheidsperimeter in te stellen. Ook burgemeester Tania De Jonge kwam ter plaatse.

    Volgens onze informatie was de kop van het springtuig verwijderd. In overleg met de dienst Openbare Werken is een terrein van de stad aan de Berrebroeckstraat in Outer aangeduid.

    Daar heeft DOVO de bom gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De knal en stofwolk waren van ver te horen en te zien

    Er vielen bij deze interventie geen gewonden en er was evenmin schade.

    Naderhand volgt nog een onderzoek naar de plaats en de precieze omstandigheden, waarin het springtuig is gevonden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons