Drie jaar voorwaardelijk voor schot naar buurman

    27 October 2020

    DENDERMONDE/NEDERHASSELT – De correctionele rechter heeft dinsdag 27 oktober een 47-jarige man uit Nederhasselt veroordeeld tot 3 jaar voorwaardelijk. Hij had twee jaar geleden naar zijn buurman gevuurd.

    De feiten gebeurden ’s avonds op verkiezingsdag 14 oktober 2018.

    De veroordeelde schoot toen met zijn jachtgeweer naar zijn buurman. Deze was in de wei naast de woningen materiaal uit zijn bestelwagen aan het lossen. Blijkbaar tot ergernis van de beklaagde, met het schietincident tot gevolg.

    De buurman werd door de hagel aan het aangezicht gewond, maar kon na verzorging het ziekenhuis verlaten.

    De rechter catalogeerde de feiten als een poging tot moord en veroordeelde dinsdag 27 oktober 2020 de man tot 3 jaar voorwaardelijke celstraf. Hij moet zich ook laten begeleiden omwille van een alcoholverslaving.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons