• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Eric Lemmens, bezieler van Radio Del Sol, overleden

  15 augustus 2020

  NINOVE – We vernemen het overlijden van Eric Lemmens, alias Bart Vermeer. Hij stond aan de wieg van de lokale vrije Radio Del Sol en tekende ook voor vele optredens van Vlaamse artiesten.

  Patrick en Geert Lemmens meldden ons dat hun broer Eric (aka Bart Vermeer) in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 augustus thuis is overleden. Hij zou dit jaar 70 worden.

  Zijn alias hield Eric over aan de periode, waarin de vrije radio’s nog ‘illegaal’ opereerden.

  Naast de radio, was hij ook actief als organisator van optredens met veel Vlaamse zangers. Will Tura en Paul Severs zakten elk jaar graag af naar Ninove. Vooral de dood van die laatste artiest vorig jaar, raakte Erik diep.

  Hij deed het de laatste jaren wat kalmer aan en sukkelde ook met zijn gezondheid.

  In overleg met zijn broers brengen we maandag een meer uitgebreide biografie van deze spraakmakende Ninoofse figuur.

  We bieden zijn familie en vrienden alvast onze oprechte deelneming aan.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons