Evacuatie patiënt veroorzaakt verkeersproblemen in Brusselstraat-Burchtdam

    13 september 2019

    NINOVE – De diensten van de zone Zuid-Oost zijn vrijdagnamiddag 13 september opgeroepen om een zwaarlijvige patiënt te evacueren uit een woning aan de Brusselstraat. Omdat dit wegens de beperkte ruimte in de woning niet lukte, deden ze een beroep op het klimteam van de Gentse zone Centrum. Het verkeer moest vanuit het centrum rechtsomkeer maken.

    De dienst 100 van het Ninoofse korps was opgeroepen om een patiënt uit zijn woning aan de Brusselstraat veilig te evacueren. De man is zwaarlijvig, zodat de dienst uit Aalst ter plaatse moest komen. Hun draagberrie kan meer gewicht torsen dan deze van de Ninoofse 100, die beperkt is tot 130-140 kg.

    Inmiddels waren de MUG en een spoedarts ter plaatse, zodat ze de toestand van de patiënt konden stabiliseren. Ze moesten echter wachten op een klimteam van de zone Gent Centrum, omdat ze de man in kwestie niet langs de normale weg uit het huis konden halen. De kamers en de gang van de woning zijn daarvoor te smal.

    Dat alles leidde tot een kleine verkeerschaos. Voertuigen, die langs de Denderkaai het centrum wilden verlaten, konden niet door aan de Brusselstraat en moesten langs de Burchtdam rechtsomkeer maken.

    Het Gentse klimteam is rond 17.30 uur kunnen beginnen aan de evacuatie langs de Kluisweg.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons