Extra identiteitscontroles aan station

    09 mei 2024

    NINOVE – Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) geeft met een burgemeestersbesluit de lokale politie de toelating om een maand lang extra identiteitscontroles uit te voeren. Ze wil daarmee nieuwe gevechten tussen jongeren voorkomen.

    Maandag 6 mei takelden vier geweldenaars een jongen aan het station zwaar toe. Een van de daders zit ondertussen in een gesloten instelling. De lokale politie van Ninove was al aanwezig aan het station en de school, maar de burgemeester neemt nu extra maatregelen.

    “Met een burgemeestersbesluit geef ik de politie de toestemming om gedurende een maand identiteitscontroles te houden aan het station en de scholen. Het is de bedoeling is om de potentiële onruststokers te identificeren voor eventueel aanvullende maatregelen.”

    Plaatsverbod

    Een van die maatregelen kan een plaatsverbod zijn. “Als de daders van de vechtpartij zijn geïdentificeerd, sturen de informatie door naar het parket. Wij zullen vragen of we een plaatsverbod mogen opleggen aan de jongeren, die deelnamen aan de vechtpartij. We zullen ook praten met de jongeren zelf en hun ouders om hen te overtuigen van de noodzaak en de efficiëntie van een dergelijke maatregel.”

    Eerder al legde de burgemeester een plaatsverbod op aan jonge amokmakers, onder meer in 2022. De lokale politie en de gemeenschapswachten zijn inmiddels waakzaam. De politie vraagt aan de scholen om extra toezicht te houden op hun leerlingen. “Het is een gedeelde verantwoordelijkheid, waarbij iedereen binnen zijn job de nodige verantwoordelijkheden moet nemen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons