Extra politiepatrouilles na vechtpartij aan schoolpoort

    15 september 2023

    NINOVE – De lokale politie kreeg donderdagnamiddag 14 september de melding van een vechtpartij tussen jongeren, aan het station na schooltijd. Omstaanders filmden het hele gebeuren.

    Een aantal jongeren was betrokken bij een vechtpartij, gisterennamiddag aan het station van Ninove. Daarbij is een meisje geslagen en geschopt. Het zou gaan om leerlingen van het Atheneum. Sommige omstaanders filmden de vechtpartij en verspreidden de beelden via de sociale media.

    Parket

    De politie stelde een proces-verbaal op en onderzoekt de feiten via een opsporingsonderzoek onder leiding van het parket Oost-Vlaanderen.

    “Wij wensen te benadrukken, dat ook de makers en de verspreiders van de beelden zich schuldig maken aan strafbare feiten”, aldus nog de politie in een persmededeling. “Wij roepen op om de telefoons te gebruiken om de hulpdiensten te verwittigen in plaats van gewelddadige beelden te maken en te verspreiden.”

    Patrouilles

    De Ninoofse politie zal extra patrouilleren in de schoolomgeving bij de aanvang en het einde van de school.

    Burgemeester Tanja De Jonge (Open Vld) contacteerde de directie en overweegt een plaatsverbod.

    “Geweld is onaanvaardbaar en wordt niet getolereerd. Heel wat ouders van schoolgaande kinderen maken zich terecht ongerust. Vandaar de intentie om ook samen met de school in dialoog te gaan om maatregelen af te spreken.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons