Wegmarkeringen moeten fietsen veiliger maken in centrumstraten

  23 augustus 2018

  Ninove  – Een gespecialiseerde firma in wegmarkeringen is begonnen met het aanbrengen van fietslogo’s en pijlen langs verschillende straten in het centrum.

  Onder andere in éénrichtingsstraten, waar fietsers in beide richtingen mogen rijden, is dit het geval: o.a. de Burchtstraat, Biezenstraat en Kaardeloodstraat, maar ook op drukke plaatsen in de nabijheid van scholen zoals de Stationstraat.

  Ter hoogte van de spooroverwegen is een wachtzone aangelegd voor de stoplijn voor auto’s. Hierdoor staan fietsers niet meer tussen of naast de wagens bij een gesloten overweg, waardoor ze beter zichtbaar zijn als het verkeer zich opnieuw in beweging zet.

  Deze maatregelen, samen met de fietssuggestiestroken, moeten er voor zorgen dat fietsen een stukje veiliger wordt tegen de start van het nieuwe schooljaar.

  GNE   Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons