Fietstocht ‘Lekker Lokaal’

    01 juni 2022

    OUTER – De Buurderij Ninove-Atom organiseert zaterdag 4 juni een nieuwe editie van haar fietstocht ‘Lekker Lokaal’. Op eigen tempo fiets je langs mooie wegen op het kruispunt van de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland.

    Tijdens de fietstocht ‘Lekker Lokaal’ snuif je de sfeer van het boerenleven op en ontmoet je de mensen, die voor onze voeding zorgen. Onderweg kom je langs 4 producenten. Zij bieden jou een drankje, ijsje… als proevertje. Sport en lokaal lekkers combineren, het leven kan mooi zijn.

    Korte Keten

    De fietstocht is een initiatief ter gelegenheid van de ‘Week van de Korte Keten’, die plaatsvindt in mei en juni. Tal van boeren zetten dan hun producten op een plezante manier in de kijker. Zo ook Buurderij Ninove-Atom.

    “Op de Buurderij vinden de mensen alle heerlijke, verse producten onder één dak, zodat de korte keten veel makkelijker wordt”, aldus Jamien Stoelzaet. “Bovendien heeft een Buurderij de unieke troef, dat je de producenten zelf ontmoet. Je leert het verhaal achter jouw voedsel kennen. De producent maakt dan weer kennis met zijn klanten, een grote meerwaarde voor zijn job.”

    België telt ongeveer 100 Buurderijen. In de Buurderij van Ninove-Atom werkt verantwoordelijke Jamien samen met een tiental producenten uit de streek. De gemiddelde afstand tussen de buurderij en haar producenten bedraagt 12km. Buurderij Ninove-Atom vierde onlangs haar tweede verjaardag en vulde intussen 5.000 boodschappenmandjes.

    Praktisch

    • Datum en uur: zaterdag 4 juni, met start tussen 12 uur en 14 uur.
    • Startplaats: Buurderij Ninove, Vijversweg 3 Outer.
    • Deelnameprijs (betalen aan de start): € 7 pp – € 4 voor kinderen tussen 3 en 8 jaar – gratis voor kinderen tot 2 jaar.
    • Afstand: de fietslus telt 45km, in te korten tot 30 km. Je ontvangt de online route via gpx en google maps. De route is niet bewegwijzerd.
    • Inschrijven: via deze link.

    Info: Buurderij Ninove-Atombuurderij.ninove@gmail.com.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons