‘Gaatjesboorders’ zijn terug op pad

    28 april 2021

    OKEGEM – Twee woningen kregen donderdag 22 april ongewenst nachtelijk bezoek. Op beide plaatsten hebben onbekenden getracht in de garage of berging te komen door een gaatje te boren. De dieven konden gelukkig geen buit maken.

    Momenteel is een groot aantal gelijkaardige feiten gepleegd in het Pajottenland en de streek rond Asse. Meestal hebben de dieven fietsen uit het duurdere segment op het oog: koersfietsen, MTB’s, elektrische fietsen. Ook werktuigen zijn een gegeerde buit.

    Strava

    Uit onderzoek blijkt, dat de slachtoffers een openbaar profiel hebben op bijvoorbeeld Strava. Daarmee kun je sportieve prestaties bijhouden via de GPS. De daders baseren zich daarop om gericht toe te slaan.

    Momenteel is daarvoor geen concrete link voor de feiten in Okegem. Het is wel aangeraden om dergelijke profielen af te schermen en te beveiligen voor onbekenden.

    Mocht je verdachte personen opmerken, die een inbraak (willen) plegen of hun voertuigen opmerken, verwittig dan onmiddellijk de politie via het nummer 101/112. Op die manier kunnen de ploegen op het terrein tijdig en gepast reageren.

    Met informatie over de feiten van vorige week, kun je ook bij de lokale politie terecht, telefonisch en online.

    Info: lokale politie Ninove – 054-312 312 – 101/112.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons