Gedrogeerde klant gaat uitbaters ‘A l’aise’ te lijf

    24 juni 2020

    NINOVE – Omdat hij geen drank meer kreeg, maakte een klant dinsdagavond 23 juni amok in café ‘A l’aise’ op de Graanmarkt. Christel en Albert, de uitbaters, deelden in de klappen.

    Woensdagmorgen is Albert nog onder de indruk van de gebeurtenissen, als hij ons het relaas doet. “Ons terras was rond 20.30 uur nog goed vol, de mensen zaten hier op hun gemak. Die klant in kwestie woont in de buurt en komt hier alle dagen drinken. Maar omdat hij onder invloed was, van drugs dit keer, kreeg hij niets meer. Hij reageerde agressief naar de klanten, kwam dan binnen en vroeg nogmaals om drank.”

    Inmiddels had Christel de politie gebeld omdat ze voor erge toestanden vreesde. “Het kan geen drie minuten hebben geduurd eer ze hier waren. Hij was ondertussen terug binnen gekomen en vroeg geld of hij zou me naar de hemel slaan. Hij haalde verschillende keren uit en ik verdedigde mij, maar dat had weinig effect. Hij bleef maar komen.”

    Inmiddels was de politie toegesneld. “Met zes man probeerden ze hem in bedwang te houden en nadien nog met twee ambulanciers. Maar hij trok zich altijd los. Toen hebben ze hem uiteindelijk platgespoten. Maar zo’n macht, onvoorstelbaar.”

    De politie was blijkbaar wel op zoek naar de man. “Ik hoop dat hij vast zit en niet meer terugkomt. Dat volk probeer ik hier buiten te houden.”

    De fysieke gevolgen zullen met tijd en enkele ingrepen hopelijk verdwijnen. De mentale gevolgen blijven vaak langer hangen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons