Gewapende overvaller aan de haal met kassa apotheek, maar is snel aangehouden

    25 juni 2020

    NINOVE – Een man stapte donderdag 25 juni om 9.15 uur apotheek Bourguignon binnen. Hij bedreigde het personeel met een mes en verdween even later met de inhoud van de kassa’s. De politie hield een grote zoekactie en schakelde een helikopter in als luchtsteun. De jongman is inmiddels aangehouden.

    De apotheek op de hoek van het Oudstrijdersplein en de Langemuntstraat was nog maar drie kwartier open.

    Apotheker Bart Bourguignon: “Een man kwam de zaak binnen. Hij had een groot mes bij zich en bedreigde er de medewerkers mee. Hij eiste geld uit de kassa’s, graaide het mee en verdween. De buit is gelukkig niet zo groot, enkele honderden euro aan wisselgeld, waarmee we de dag beginnen.”

    Merkwaardig: de overvaller droeg geen bivakmuts of een andere vermomming en was dus duidelijk herkenbaar. Zeker voor de camera, die ter hoogte van het Oud Stadhuis staat opgesteld.

    De politie startte onmiddellijk een grote zoekactie en kon de jongeman snel vatten.

    Hij is aangehouden. Het parket is nu belast met het verder onderzoek.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons