Gratis parkeren op dinsdag 11 juli in Ninove

    09 juli 2017

    Ninove – Het bestuur van N-VA Ninove wenst alle inwoners een fijne Vlaamse feestdag en is tevreden dat het stadsbestuur eindelijk de Vlaamse feestdag viert op de dag zelf.

    N-VA heeft immers in het verleden verschillende keren aangekaart dat de huidige meerderheid de Vlaamse feestdag onrecht aandeed door deze viering te combineren met “De donderdagen” of andere culturele evenementen die doorgingen in de buurt van 11 juli. Het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt dit jaar gevierd op een dinsdag. Dinsdag is marktdag in Ninove, en dus serveert de stad alle marktgangers op een fijn aperitiefconcert.

     “Ik dans met een ander maar ik kijk naar jou.” Dat zong mijn moeder vaak toen ze met mij als kind door de living danste. Nu ik haar leeftijd heb, snap ik waarom ze uit volle borst meezong met Marva. Marva deed haar dromen. Dromen van “eilanden in groen en blauw”. En ik zag hoe gelukkig Marva mijn moeder maakte. Marva heeft zich zo stilletjes in mij genesteld. “Herinneringen aan zoveel mooie dingen.” Marva treedt tegenwoordig niet meer op. Ik heb haar gevraagd of ik haar liedjes mocht zingen. Zoveel pareltjes. En je raadt het nooit. Dat mocht. Ik kan daar maar één ding op zeggen: “Oempalapapero.” Samen met mijn band JackoBond breng ik een ode aan Marva. Ik ben even benieuwd als u of Marva voor deze gelegenheid toch geen comeback wil overwegen.”

     
    Fractieleider Joost Arents (N-VA) merkt op dat aan alle Ninovieters die op 11 juli hun woning tooien met een leeuwenvlag gevraagd wordt een foto hiervan te posten op de facebookpagina van N-VA Ninove. “We zullen uit de inzendingen een winnaar uitloten die een gratis maaltijd aangeboden krijgt op ons eetfestijn in augustus.” aldus Arents.

    Gemeenteraadslid Kurt Van Den Driessche (N-VA) wil tevens onder de aandacht brengen dat op 11 juli geen geld in de parkeermeters dient gestoken te worden.“We stelden in het verleden vast dat heel wat mensen dit ten onrechte toch deden. Onze Vlaamse feestdag is echter een echte feestdag en als Ninovieter betalen we de rest van het jaar reeds meer dan voldoende parkeergeld.”

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons