Grondwerken voor Ninouter veroorzaken trillingen en stofhinder

    26 september 2021

    OUTER – De werken voor de bouw van winkelpark Ninouter langsheen de Brakelsesteenweg zijn vorige week gestart. Ze zorgen nu al voor ongenoegen bij de buurtbewoners.

    De aannemer hoogt momenteel de site op met grond en steenslag. Om de stabiliteit te verbeteren, mengt hij kalk onder het aangevoerde materiaal. Een trilwals damt nadien het geheel aan.

    Stof

    Dat veroorzaakt stofhinder, waardoor zowat alle auto’s, terrassen en planten in de ruime omgeving onder een laag stof zitten. Bovendien kan het stof op de voertuigen krassen veroorzaken en eventueel de lak aantasten.

    De buurtbewoners vragen besproeiing op de werf om de stofhinder te beperken.

    Trillingen

    Daarnaast zorgen de werken ook voor overlast door de trillingen.

    De afgelopen dagen werkte de aannemer stevig door: van ‘s ochtends vroeg tot 20.30 uur ’s avonds.

    De hele dag door zijn trillingen te voelen in de omgeving. Zelfs de bewoners van de Aardeweg, toch al een eindje van de werken verwijderd, klagen over een constant gedaver. Het veroorzaakt ook een dof geluid in de oren.

    Sommige buurtbewoners, die anoniem wensen te blijven, vrezen bovendien, dat dit schade zal berokkenen aan hun woningen.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons