“Het resultaat van jarenlang werk is weg”

    15 november 2020

    NEDERHASSELT – Raoul Penne is er nog altijd het hart van in: dieven gingen vorige week aan de haal met 18 topduiven. “Dat wens ik geen enkele mens toe. Of het nu gaat om een duif, een hond of een paard stelen. Ik ben er de eerste dagen niet goed van geweest.”

    Raoul deed ons enkele dagen later zijn relaas: “Vrijdagochtend ging ik als gewoonlijk naar de duiven boven de garage om de hokken te kuisen, eten en drinken te geven. Nu het wat rustiger is, ga ik maar een keer per dag op de hokken. Ik zag boven de boxen openstaan al konden de duiven niet weg. Met mijn vrouw hebben we dan alles uitgezocht, zelfs onder de koten.”

    Internationaal

    Hij belde zoon Bert, die verder controleerde: “18 duiven waren weg. Daaronder een zeer goed kweekkoppel, 4 goeie kweekmoederkes en 2 kweekdoffers. Dat zijn duiven met een internationale faam. Dat wens je niemand toe.”

    Als je niet thuis bent in de duivensport, kun je geen soepkieken onderscheiden van een prijsduif. Dus moeten de dieven kennis van zaken hebben gehad. “18 topduiven uit zoveel andere halen op 3 verschillende hokken. Daarvoor moet je inderdaad kennis van zaken hebben. De dieven zullen er wel mee kweken, maar kunnen geen stamboom voorleggen.”

    Beveiliging

    De diefstal kan donderdagnamiddag of in de nacht van donderdag op vrijdag hebben plaatsgevonden. “Maar we zullen alleszins camera’s plaatsen en zorgen voor extra beveiliging. De politie heeft de vaststellingen gedaan en ze zouden ook beelden van camera’s uit de buurt bekijken.”

    Raoul laat desondanks de moed niet zakken: “Ik ben er de eerste dagen wel niet goed van geweest. Maar we zullen nog harder werken dan voorheen en proberen nog beter te doen. Al kweek je van vandaag op morgen geen kampioenen natuurlijk.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons