Hevige brand vernielt dakappartement Geraardsbergsestraat

    10 januari 2024

    NINOVE – Door een brand is woensdag 10 januari een appartement op de 3de verdieping aan de Geraardsbergsestraat volledig onbewoonbaar. Niemand raakte gewond of bevangen.

    De brandweer van de hulpverleningszone Zuid-Oost moest woensdag rond 21 uur uitrukken voor een brand in een flat op de 3de verdieping van een gebouw op de hoek van de Armand De Riemaeckerstraat en de Geraardsbergsestraat. Toen de hulpdiensten toekwamen, sloegen de vlammen vooraan en achteraan door de ramen.

    De bewoonster en haar zoon hadden daar pas sinds vrijdag hun intrek genomen. Zelf konden ze niet bedenken hoe of waar de brand is ontstaan. Maar blijkbaar heeft het vuur zich heel snel verspreid in het dakappartement. Gelukkig hadden ze beiden tijdig de flat verlaten.

    De brandweer was inmiddels met een ladderwagen naar de Armand De Riemaeckerstraat om ook langs de achterkant van het gebouw de vuurhaard te bestrijden en een uitbreiding van de brand te verhinderen. De flat zelf brandde volledig uit en ook de verdiepingen daaronder liepen schade op.

    De lokale politie stelde tijdens de interventie van de brandweer een veiligheidsperimeter in. Ze sloot de Geraardsbergsestraat af en leidde het verkeer rond via de Kaardeloodstraat.

    ADU/MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons