Hevige regenval zorgt voor wateroverlast

    03 februari 2021
    Wateroverlast in Aspelare

    NINOVE – De overvloedige regen van woensdagnacht 03 februari en tijdens de voormiddag deed in onze regio de beken buiten hun oevers treden. Vooral in Aspelare is de wateroverlast groot.

    In de omgeving van de Plekkerstraat en de Zuurstraat zorgt de Molenbeek in Aspelare voor wateroverlast. Het debiet is te groot voor de buizen, die de beek onder de straten doorvoeren. Daardoor stroomt het water over de weg. De brandweer van de zone Zuid-Oost is ter plaatse om de huizen zoveel mogelijk te helpen vrijwaren.

    Ook in de Beekstraat van Nederhasselt en de Outerse Lebeke is sprake van wateroverlast.

    Dender

    De Oude Kaaibrug is andermaal omhoog getrokken wegens de hoge waterstand van de Dender.

    In Overboelare is de afvoer na de regen van deze voormiddag doorgestegen tot ongeveer 35 m³/s. Dat kan vandaag sterk toenemen tot 55-65 m³/s door de neerslag, die in de late namiddag is voorspeld.

    Hierbij zullen pre-waakdrempels opnieuw overschreden worden en op een aantal plaatsen (afwaarts stuwen van Idegem en Denderleeuw) zullen eventueel ook de waakdrempels bereikt zijn.

    Vanaf deze avond zal het Denderbellebroek opnieuw bufferen gedurende het hoogwater op de Schelde.

    Beken

    Als gevolg van de vele neerslag van de voorbije 3 weken is de bodem erg verzadigd en stijgen de waterpeilen op de onbevaarbare waterlopen zeer snel. Vele bovenlopen traden al buiten hun oevers en zetten weilanden, akkers en natuurgebieden onder water.

    Later op de dag en ook morgen nog zal dat het geval zijn stroomafwaarts. Tientallen wachtbekkens moeten gebouwen vrijwaren.

    We volgen de situatie op en brengen meer nieuws zodra het beschikbaar is.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons