Hoe diefstal van of in caravans en mobilhomes voorkomen?

    12 juni 2021

    NINOVE – De lokale politie Ninove bundelt in een handige brochure een aantal tips om dergelijke diefstallen en inbraken te voorkomen.

    Diefstallen of inbraken in caravans of campers/mobilhomes zijn helaas schering en inslag, vooral in de vakantieperiodes. Het zijn immers dure voertuigen met waardevolle lading.

    Zodra je als toerist jouw voertuig onbeheerd achterlaat, kan de caravan of de mobilhome ten prooi vallen aan mensen met kwade bedoelingen. Het is ook niet ongewoon om midden in de nacht oog in oog te staan met een inbreker. Zeker voertuigen, die klaar staan om te vertrekken, zijn gegeerd bij dieven.

    Beveiliging

    Een caravan en camper/mobilhome zijn per definitie mobiel en dus gemakkelijk mee te nemen. Beveiligingsmaatregelen, die je neemt om deze te immobiliseren, moet je gemakkelijk en vlug kunnen aanbrengen en verwijderen.

    Het is zelfs best om meerdere voorzieningen tegelijk te nemen. Zo kost het dieven meer tijd en moeite. Een diefstal uitsluiten is een utopie, maar als je het hen zo moeilijk mogelijk maakt, kan dit een verhinderend effect hebben.

    De lokale politie stelde een infoboekje samen met preventiemaatregelen: organisatorisch, fysieke en elektronische.

    Info: Diefstal caravan voorkomen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons