Jaagpad langs de Dender afgesloten door hoge waterstand

    30 januari 2021

    NINOVE/GERAARDSBERGEN – Omdat het waterpeil van de Dender heel hoog staat, hebben de burgemeesters het jaagpad laten afsluiten. De neerslag van de komende uren en dagen zal zijn weerslag hebben op de waterstand.

    Het jaagpad staat op sommige plaatsen onder water. Uit voorzorg hebben burgemeesters Tania De Jonge (Open VLD) en Guido De Padt (Open VLD) het pad laten afsluiten. Fietsers en wandelaars vermijden best die omgeving.

    Evolutie

    In Overboelare was rond de middag de waterafvoer licht dalend: 60 m³/s. Stroomopwaarts in Wallonië zijn de meeste afvoeren op de bovenlopen ook nog dalend.
    Omwille van de verwachte neerslag, is een nieuwe stijging mogelijk tot 70-75 m³/s.

    De afwaartse waterpeilen in de omgeving van Idegem en Pollare flirten met de alarmdrempel. Deze is in Denderleeuw nog overschreden.

    Het Denderbellebroek treedt nog in werking tijdens het hoogwater op de Schelde.

    Onbevaarbare waterlopen

    Op vele locaties vinden momenteel niet-kritieke overstromingen plaats. Weilanden, akkers en natuurgebieden zijn ondergelopen en fungeren als bufferzones.

    Info: het noodnummer 1722 is geactiveerd. Bel dit nummer bij wateroverlast. Het nummer 112 gebruik je enkel in levensbedreigende situaties.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons