Jonas Vleeschouwer:“Ik heb gehandeld zoals ik dacht dat het moest”

    14 november 2020

    NINOVE – Een dag na de woningbrand in de Despauteerstraat spraken we Jonas Vleeschouwer. Zijn woning paalt aan het uitgebrande pand. Samen met Olivier Vunck, Fabrice Leyssens en Jo Praet evacueerde hij de bewoners. Door die snelle reacties is groter onheil voorkomen.

    Veel slaap heeft Jonas niet gehad als we hem zaterdagvoormiddag 14 november interviewen. “Ik heb hier tot 4 uur alles verlucht, de kinderen in bed gestopt en nog wat teevee gekeken. Slapen ging niet echt.”

    Snelle hulp

    Hij had dan ook een helse vrijdagavond- en nacht achter de rug. “Rond 16 uur rook ik een doordringende geur. Vanop ons koerke achteraan zag ik een zwarte rookwolk. Ik heb eerst onze kinderen in veiligheid gebracht en ben nadien naar buiten gelopen met een ladder. Ondertussen was iemand met een camionette gestopt en kwamen nog andere mensen toegesneld.”

    Ze hielpen samen een gezin met twee kinderen en een moeder met een baby via het balkon en de ladder naar beneden. “Dat was niet eenvoudig vanop het balkon, maar uiteindelijk is iedereen zonder ongelukken veilig beneden geraakt. De politie was er al en kort nadien is ook de brandweer toegekomen. Iemand had hen al verwittigd.”

    Kalm

    Op die manier snel helpen doe je blijkbaar instinctmatig. “Ik heb zelf twee kinderen. Hoe je zult reageren, kun je moeilijk op voorhand inschatten. Maar iedereen is kalm gebleven en heeft geholpen. Je denkt niet aan mogelijke risico’s, maar wilt de mensen helpen. Toch voelden we de serieuze kracht van het vuur en de druk op de garagepoort. De vlammen sloegen al naar buiten, maar gelukkig had de brandweer de brand snel onder controle.”

    De schade is groot, de woning van Jonas bleef gespaard. “Geen schade, buiten wat rook en een brandgeur.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons