Jongeren dreigden scholieren af langs Meerbekeweg

    14 november 2022

    NINOVE – Twee leerlingen van het Hartencollege Onderwijslaan waren voor de herfstvakantie het slachtoffer van diefstal onder bedreiging door enkele jongeren.

    De scholieren fietsten na schooltijd via de Meerbekeweg naar huis. Op het fietsbaantje tussen de brandweerkazerne en het voetbalveld van VK Ninove zijn ze bedreigd door drie jongeren. Deze eisten van de leerlingen onder dwang hun geld, mobieltje en hun fiets.

    De ouders van de leerlingen hebben hierna onmiddellijk aangifte gedaan bij de lokale politie van Ninove.

    “Toen wij op de hoogte waren van de feiten, hebben wij de ouders en de leerlingen gevraagd om die fietsweg voorlopig te vermijden”, vertelde ons Daphne Van Berlamont, adjunct-directeur van het Hartencollege secundair Onderwijslaan. “De politie neemt deze feiten zeer ernstig en benadrukt om steeds aangifte te doen als jongeren in een dergelijke situatie belanden.”

    De woordvoerster van de Ninoofse politie bevestigde ons de feiten, die het voorwerp uitmaken van een onderzoek.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) heeft zich inmiddels ook geïnformeerd over deze situatie. “Onze recherche is daar inderdaad mee bezig. Gezien het lopend onderzoek, kan ik hierover niet veel kwijt.”

    Info: mocht je informatie hebben over deze of gelijkaardige feiten, neem dan contact op met de lokale politie Ninove 054-312 312 – 101 of 112 (dringende politiehulp).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons