Jongeren reageerden vijandig tegenover politieploeg, die hun lockdownfeestje stillegde

23 november 2020

GERAARDSBERGEN – De lokale politie Geraardsbergen/Lierde legde zaterdagnacht 21 november een lockdownfeestje stil in een appartement langs de Voldersstraat (Onkerzele). De jongeren gedroegen zich vijandig tegenover de politie-inspecteurs.

Iets na 23 uur zaterdagnacht kreeg de politie van de zone Geraardsbergen/Lierde een oproep voor nachtlawaai in de Voldersstraat. De interventieploeg zag vanuit het voertuig bij aankomst al verschillende jongeren op het gelijkvloers van een appartementsgebouw.

Vijandig

De inspecteurs konden snel de eigenaar van het appartement identificeren. Ze kregen van hem ook toegang tot de woning, waar ze 6 jongeren aantroffen. Het feestje was duidelijk al een tijdje aan de gang, want op de tafel stonden verschillende glazen en flessen alcoholhoudende drank.

Korpschef Patrice De Mets “Tijdens onze interventie gedroegen 2 personen zich zeer vijandig. Beiden hadden op geen enkel moment enig schuldinzicht en beledigden onze inspecteurs met onbeschofte taal. Het was duidelijk, dat ze met hun respectloze opmerkingen onze agenten probeerden te provoceren. Daarenboven weigerden ze – zelfs na herhaaldelijke aanmaningen – om afstand te houden van onze inspecteurs.”

Uiteindelijk slaagde de politie er in om alle jongeren het appartement te doen verlaten, weliswaar tegen hun zin.

“Onze ploeg voelde, dat de jongeren duidelijk nog niet van plan waren om te stoppen met feesten. Daarom bleven ze in de buurt patrouilleren. Op een bepaald moment merkten ze één van de jongemannen op en wilden ze hem opnieuw aanmanen om zich naar huis te begeven.”

Die probeerde te vluchten en belandde daarbij tot zijn middel in een beek.

“Eenmaal uit de beek, werd de jongeman geboeid. Ook nu gebeurde dit niet zonder slag of stoot. Hij werkte hard tegen, waarbij hij heel bewust en zonder mondmasker zwaar ademde in het aangezicht van één van onze inspecteurs.”

Onaanvaardbaar

Alle betrapte personen kregen een proces-verbaal inzake ‘samenscholing’. De agressieve jongeman kreeg er nog een pv voor weerspannigheid en smaad bovenop.

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) is absoluut niet te spreken over dit voorval.

“Dat er nog steeds personen zijn, die alle regels aan hun laars lappen en het op die manier voor ons allen verknoeien, is onaanvaardbaar. Tot overmaat van ramp hebben deze jongeren zich ook respectloos én agressief gedragen tegenover onze politie, die ik trouwens wil feliciteren voor hun professioneel optreden. Ik wil duidelijk stellen, dat wij dergelijk gedrag niet aanvaarden en ook in de toekomst streng zullen blijven optreden.”

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons