Jongerenbende door de politie Ninove opgepakt

    01 november 2017

    Ninove – De rechercheurs van de politiezone Ninove hebben op basis van een doorgedreven speurwerk een aantal verdachten van feiten van drie inbraken – die plaatsvonden respectievelijk in de nacht van 3 op 4  juli jl., in de nacht van 4 op 5 juli jl. en in de nacht van 5 op 6 juli jl. in een stedelijke basisschool in Nederhasselt -, geïdentificeerd en gevat. 

    Ook inzake de vechtpartij onder jongeren, die plaatsvond aan het station van Ninove op 12 januari van dit jaar, forceerden de rechercheurs een doorbraak.  Ook met betrekking tot een aantal feiten van slagen en verwondingen, diefstallen en afpersing, die plaatsvonden in omgeving van Ninove, Denderleeuw en Geraardsbergen, werden de verdachten geïdentificeerd. 

    Er zijn sterke aanwijzingen dat de jongeren die met betrekking tot deze dossiers als verdachte worden geïdentificeerd, deel uitmaken van een zogenaamde jongerenbende. 

    Na verschillende onderzoekshandelingen en gecoördineerd optreden door de rechercheurs, werden een aantal verdachten gevat en door het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, voorgeleid bij de jeugdrechter in Dendermonde. 

    Een aantal jongeren werd geplaatst, en een aantal andere jongeren werd onder toezicht gesteld met strenge voorwaarden. 

    Met deze communicatie willen justitie en politie het signaal geven dat het plegen van diefstallen en gevallen van afpersing in Ninove niet geduld worden. 

     De politie van Ninove blijft de bevolking oproepen om verdachte situaties, diefstallen en gevallen van geweld steeds te melden aan de politiediensten. 

    Dit kan via de 101, aan het onthaal of via de wijkagent (http://www.lokalepolitie.be/5442/contact/je-wijk).

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons