Karnavalraad roept Ninovieters op om coronamaatregelen te respecteren

    20 maart 2020

    NINOVE – De Koninklijke Karnavalraad roept met een typische Ninoofse banner op om de opgelegde regels rond het coronavirus te respecteren.

    Carnavalisten zijn actieve personen, die een gans jaar lang de baan op gaan. Eetfestijnen, vergaderingen, gezellig iets drinken met de groepsleden, werken aan kostuums en praalwagens of samen op stap naar één of ander evenement.

    Maar op dit moment ligt alles stil en vraagt de overheid inspanningen om erger te voorkomen. Daarom de oproep van de Karnavalraad om ieder apart de aanbevelingen goed op te volgen en om er allemaal samen sterker uit te komen.

    Hou ook rekening met jullie vrienden, geburen en de hele familie. Ook zij hebben recht op je bescherming en medevoelen.

    Waar je kan, hou rekening met onze lokale middenstand. Diegenen, die de toelating hebben, doen al het mogelijke om je van het nodige te voorzien.

    En als dit alles voorbij is zullen deze mensen, dikwijls ook de sponsors van onze carnavalsverenigingen, ons meer dan nodig hebben.

    Deze oproep aan alle Ninovieters en ver daarbuiten wordt gemaakt met een typisch Ninoofse banner, met – hoe kon het ook anders voor wettelkrabbers – wettelen en de tekst in het Ninoofse dialect, ‘Blijf in au kot’.

    Want hoe meer dit advies opgevolgd wordt, hoe beter en hoe sneller we terug ons normale leven zullen kunnen opnemen.

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons