Ketting tegen Kanker

    03 juni 2018

    #Ninove  – Amber Scheerlinck, studente gezondheids- en welzijnswetenschappen aan het Sint-Augustinusinstituut, organiseerde een actie in het kader van ‘Iedereen tegen Kanker’. Na de misviering werd er een menselijke kring gevormd, waarna er 1 minuut stilte werd gehouden als steun voor alle mensen die lijden aan kanker. Zowel voor kinderen die aan botkanker lijden, waar het eindwerk van Amber over gaat en die stage liep in het UZ Jette bij haar stagementor Veerle Cosyns, als voor iedereen die één van de vele andere varianten van deze ziekte heeft.

    De misviering werd opgedragen door pastoor Alexander Vandaele, die het een fijn initiatief vond om het onderwerp onder de aandacht te brengen, hij bedankte Amber dan ook voor de organisatie ervan. In totaal vormden een 110-tal mensen een ketting rond de kerk van Okegem, onder de vele aanwezigen waren ook Burgemeester Tania De Jonge, Schepenen Veerle Cosyns, Alain Triest en Katie Coppens en verschillende gemeente- en ocmw raadsleden. Er waren ook verschillende (ex-) kankerpatiënten aanwezig. Alle aanwezigen kregen na afloop een kleine attentie.  (GNE)  Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons