Kijk uit naar een verdacht voertuig

    11 februari 2019

    DENDERWINDEKE – De lokale politie vraagt om uit te kijken naar een verdacht voertuig: een zwarte BMW X6 met nummerplaat 1 UCN 799.

    Het voertuig is zondag 10 februari rond 12 uur opgemerkt ter hoogte van de Krepelstraat nr. 11. Blijkbaar zat in de BMW een man met een laptop (en antenne). Toen dit is gemeld, is het voertuig onmiddellijk vertrokken en sindsdien niet meer op Ninoofs grondgebied opgemerkt.

    Rondtrekkende dadergroeperingen gebruiken tegenwoordig laptops om de signalen van autosleutels, die binnen in de woning liggen, te capteren en te kopiëren. Dit gebeurt via het signaal dat uw autosleutel uitzendt. Als uw voertuig uitgerust is met een start/stopsysteem kunnen de daders het voertuig openen en starten zonder gebruik te maken van uw sleutel.

    De enige oplossing voor dit probleem is dat u een ‘kooi van Faraday’ maakt. Pak gewoon uw autosleutel in zilverpapier in of bewaar deze in een kistje met binnenin zilverpapier bevestigd. Op die manier kunnen de daders uw sleutel niet capteren en kopiëren.

    De politiediensten zullen hun patrouilles oriënteren in de betrokken buurt.

    Bij verdachte handelingen/gedragingen belt u best onmiddellijk het nummer 101.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons