Kleuterleerkracht aangehouden voor zedenfeiten met minderjarigen

    06 februari 2024

    GERAARSBERGEN – Het zou gaan om een 38-jarige man, leerkracht in een kleuterschool van het Sint-Catharinacollege. De raadkamer bevestigde dinsdag 6 februari zijn voorlopige hechtenis.

    De Federale Gerechtelijke Politie lichtte woensdag 31 januari het parket van Oost-Vlaanderen in over feiten van het aanmaken en verspreiden van kinderpornografische afbeeldingen en zedenfeiten op minderjarigen. Volgens het parket zijn er aanwijzingen, dat de feiten op een school in Geraardsbergen hebben plaatsgevonden.

    Aanhouding

    Het parket heeft onmiddellijk een onderzoeksrechter gevorderd. Vrijdagochtend 2 februari vond een huiszoeking plaats bij de verdachte. De man is gearresteerd en meegenomen voor verhoor. Daarna heeft de onderzoeksrechter hem aangehouden.

    De schooldirectie heeft de leerkracht preventief geschorst en maandagavond 5 februari een informatievergadering gehouden voor de ouders.

    De 38-jarige verdachte verscheen dinsdag 6 februari voor de raadkamer, die zijn voorlopige hechtenis heeft gehandhaafd. Het onderzoek loopt volop

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons