Krakers stichtten brand in leegstaande Kaaischool

    24 november 2021

    NINOVE – De brandweer moest woensdagmorgen 24 november een beginnende brand blussen in de voormalige Kaaischool aan de Oude Kaaistraat.

    De brandweer van de zone Zuid-Oost kreeg rond 10.30 uur een oproep: door het dak van de verlaten Kaaischool kwam rook.

    De oorzaak bleek een vuurtje, dat wellicht is aangestoken door krakers. De brandweer kon de brand in de kiem smoren. De lokale politie deed de vaststellingen ter plaatse.

    Tijdens de interventie waren de Kaaistraat en de Oude Kaaibrug afgesloten voor het verkeer. Omdat de Begijnenbrug ook dicht is wegens onderhoudswerken, zorgde dit voor een verkeersknoop in de binnenstad.

    Verloederd

    De gebouwen zijn sinds 25 oktober 2018 eigendom van de stad. Ze kocht dit pand van Scholengroep Dender (GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap) voor € 1,350 miljoen.

    De oude schoolgebouwen maken samen met onder andere de OCMW-gebouwen en -terreinen deel uit van de zogenaamde Ingelandtsite.

    Een gedeelte van de voormalige school zou behouden blijven. Inmiddels verloederen de gebouwen aan een aardig tempo en is het maar de vraag of zelfs gedeeltelijk behoud nog realistisch is.

    Het is niet de eerste keer, dat er brand uitbrak. De stadsdiensten sluiten daar regelmatig de kapotte ramen en deuren af, maar een beetje kraker laat zich daaraan niets gelegen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons