Leerlingen Heilige Harten Secundair in tuimelwagen

    26 maart 2018

    #Ninove – Tijdens de week van 12 maart werden tal van activiteiten georganiseerd door het VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) op Heilige Harten Secundair. De preventie werd aangepast aan elke leeftijdsgroep.

     Zo kregen de leerlingen van de eerste graad een actieve workshop met doe- opdrachten om fietsonderdelen te verzamelen, fietsbanden op te pompen en het opleggen van een fietsketting te oefenen. Naast een fietsquiz leerden ze ook aandacht te hebben voor zichtbaarheid in het verkeer. De dode hoek leerden ze kennen met een virtual reality bril.

     Ook de leerlingen van de tweede graad werden ondergedompeld in de wereld van de dode hoek en leerden via een quiz aandachtiger te zijn in het verkeer.

     De leerlingen van de derde graad keken met een nuchtere blik naar de meest gekende vooroordelen over alcohol en drugs. Ze werden geconfronteerd met getuigenissen van verkeersslachtoffers en stonden stil bij de oorzaken van ongevallen. Via een quiz werd ook hun kennis over de wegcode getest.

     Het hoogtepunt van deze boeiende verkeersweek was de ervaring in de tuimelwagen. Hier kon iedereen aan den lijve ondervinden hoe belangrijk het dragen van een veiligheidsgordel is.

     “Wij hopen dat we onze leerlingen zo gestimuleerd hebben om zich met nog meer aandacht voor de gevaren in het verkeer te verplaatsen”, aldus Karin Couck, directeur Heilige Harten Secundair.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons