Let op voor man met wisseltruc

    10 december 2018

    NINOVE – De laatste maand zijn vier mensen bestolen door een man, die gebruikt maakt van een wisseltruc. De dief is van buitenlandse origine en spreekt gebroken Engels.

    In Ninove deden zich de laatste maand al een viertal feiten voor van ‘diefstal met list’. Een man spreekt hoofdzakelijk oudere mensen aan en vraagt hen om 2 euro te wisselen in kleinere munten. Als mensen op zijn verzoek ingaan, halen ze vaak hun brieventas of portefeuille boven om hem van dienst te zijn. Tijdens een kort ogenblik van verwarring en onoplettendheid slaagt hij erin om hen bankbiljetten te ontfutselen. Soms neemt hij zelf het benodigde kleingeld en slaat hij op die manier toe.

    De feiten deden zich voor in de buurt van een parkeermeter zoals op parkings van het medisch centrum OLV, de Carrefour en het centrum van Ninove. In alle vier de gekende gevallen gebeurden de diefstallen tussen 09.30 uur en 14.00 uur.

    Een nauwkeurige persoonsbeschrijving van de man is er niet. Hij zou van buitenlandse origine zijn, zwart haar hebben en tussen de 30 en de 35 jaar oud zijn. Volgens getuigen spreekt hij geen Nederlands noch Frans, wel gebroken Engels.

    De lokale politie vraagt met aandrang alert te zijn. Wanneer je een persoon ziet, die ten aanzien van oudere mensen dergelijke gedraging stelt (al dan niet in de nabijheid van een parkeermeter), bel dan onmiddellijk het nummer 101.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons