Loodjes uit luchtkarabijn slaan in op terras

    14 april 2020

    POLLARE – Het ene moment zit je rustig op je terras, genietend van een zachte paasavond; even later hoor je loodjes van een luchtkarabijn inslaan op geen halve meter afstand. Dat kwam Sandra De Ville en haar gezin. Ze deed ons het relaas van dit bizarre voorval.

    In deze coronatijden kun je best op je eigen terras iets drinken en genieten van de avondzon. Dat vonden ook Sandra De Ville en haar gezin, zondagavond 12 april. “Het was rond 20 uur en we hadden onze muziekbox aanstaan. Plots hoorde ik een tik en zette ik de muziek stil. Daarna nog twee tikken, kort na elkaar. Het bleken loodjes, die op het terras waren ingeslagen op nog geen halve meter van waar ik zat. Eigenlijk hebben we geluk gehad, want voor hetzelfde geld komt dat in je gelaat of je ogen terecht.”

    Loodjesgeweer

    Er was niemand in de omgeving te zien. “We zijn dan maar binnen gegaan en mijn man heeft de politie van Ninove gebeld. Die mensen zijn gekomen en hebben een aantal vaststellingen gedaan. Ze zijn ook langs de Beukendreef gereden omdat de kogeltjes enkel vanuit die richting konden komen. Een loodjesgeweer heeft een draagwijdte van 70 tot 100 meter, dus ver uit de buurt kan het niet zijn. De politie vond het wel goed dat we dit hebben gemeld.”

    Sandra is nadien in de buurt gaan informeren en haar kaartje gaan afgeven. “Je kunt nooit weten dat de buren iets gezien of gehoord hebben of in de toekomst daarover iets zullen te weten komen. Ik heb dat ook gepost op mijn Facebookpagina. Normaal zet ik daar niet zoveel op, maar dit vond ik toch niet om mee te lachen. Het bericht is inmiddels al veel gedeeld geweest. Ik hoop dat ook de schutter of schutters dit ziet of zien. Het kunnen kinderen zijn, die dit doen uit verveling zonder na te denken over de gevolgen. Misschien dat hun ouders het ook lezen.”

    Sandra hoopt dat het daarbij blijft. “We hebben uiteindelijk veel geluk gehad. Het komt mij nu ook eigenaardig over te beseffen dat iemand je op jouw terras in de gaten houdt en naar je mikt. Nu is het nog goed afgelopen, maar we hopen dat dit niet meer gebeurt.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons