Man veroordeeld tot 5 jaar cel en schadevergoeding

    11 maart 2021

    DENDERMONDE/NINOVE – De correctionele rechtbank veroordeelde een 45-jarige Ninovieter tot 5 jaar gevangenisstraf. Hij moet ook een schadevergoeding betalen aan twee agenten op wie hij was ingereden.

    De recherche van de lokale politie Ninove had de man al een tijdje in het vizier. Sinds zijn vrijlating uit de gevangenis in december 2019 zou hij drugs aanmaken en verkopen.

    Vlucht

    In mei 2020 merkte een ploeg van de politiezone Erpe-Mere/Lede een voertuig op met gestolen nummerplaten. Daarom besloten ze het voertuig en de inzittenden aan een controle te onderwerpen. De 45-jarige Ninovieter had op dat ogenblik een grote hoeveelheid drugs in de wagen.

    Hij negeerde het bevel van de politiepatrouille en reed aan zeer hoge snelheid door. Twee agenten konden ternauwernood aan de dood ontsnappen door net op tijd weg te springen. De auto scheerde rakelings langs hen heen. Even later reed de bestuurder zichzelf klem in een doodlopende straat en kon de politie hem arresteren.

    Na controle bleek hij reeds gekend in een onderzoek van de politiezone Ninove voor de aanmaak en de verkoop van drugs. Door zijn arrestatie kwam dat onderzoek in een stroomversnelling. De recherche van Ninove kon meer bewijsmateriaal verzamelen en een vermogensvoordeel bepalen.

    Veroordeling

    Dat bracht hem vorige maand voor de rechter. De beklaagde heeft al meerdere veroordelingen op zijn naam strafblad.

    De rechtbank van Dendermonde oordeelde, dat drugverkoop getuigt van asociaal gedrag en een strenge aanpak nodig is. Drugverkopers veroorzaken ernstige maatschappelijke overlast. Drugverslaafden verliezen vaak hun werk door de lichamelijke en geestelijke aftakeling. Ze komen dan in financiële moeilijkheden, wat hen kan verleiden tot criminaliteit om hun gebruik te bekostigen.

    De rechter veroordeelde de 45-jarige Ninovieter daarom tot 5 jaar gevangenisstraf. Het vermogensvoordeel van zijn drughandel is verbeurd verklaard. Hij moet ook een schadevergoeding betalen aan de agenten wiens leven hij in gevaar bracht.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons