Nationale test BE-Alert

    02 oktober 2023

    NINOVE – Verschillende Belgische steden en gemeenten houden op 5 oktober een BE-Alert test. Ook Ninove doet mee.

    BE-Alert is een alarmeringssysteem om je te verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen, die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld om ramen en deuren te sluiten bij een brand.

    Test

    Donderdag 5 oktober gebeurt een nationale test van het systeem. De inwoners, die ingeschreven zijn op BE-Alert, zullen die dag via sms, telefoon of e-mail het volgende testbericht ontvangen: “Test BE-Alert stad Ninove. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be.

    Door BE-Alert te testen, kan de stad de procedures inoefenen en de inwoners bewust maken van het belang om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is bovendien de ideale gelegenheid voor inwoners, die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op de Be-Alert.

    Registreren

    Om een testbericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op Be-Alert. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in en test mee op 5 oktober.

    Het is belangrijk, dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). Dit doe je in slechts enkele stappen.

    • Surf naar Be-Alert.
    • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord, dat je koos bij je registratie.
    • Vul je gegevens aan.
    • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.

    Info: BE-Alert.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons