Nationale test BE-Alert

    03 oktober 2022

    NINOVE – Verschillende steden en gemeenten houden donderdag 6 oktober een BE-Alert test. Ook Ninove doet mee.

    BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een burgemeester, een gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan sturen naar iedereen, die de gevolgen van een noodsituatie kan ondervinden. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld om de ramen en deuren te sluiten bij een brand.

    Test

    Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

    De inwoners, die zijn ingeschreven op BE-Alert, zullen donderdag 6 oktober het volgende testbericht ontvangen: “Test BE-Alert stad Ninove. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be.”

    Door BE-Alert te testen, kan de stad de procedures inoefenen. Deze test is bovendien de ideale gelegenheid voor inwoners, die nog niet zijn ingeschreven, om dit te doen op de website van BE-Alert.

    Registreren en actualiseren

    Registreren kan heel gemakkelijk op de website van BE-Alert. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 6 oktober

    Het is belangrijk om jouw profiel op BE-Alert goed te onderhouden. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

    Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe, bijvoorbeeld van familie.

    Info: BE-Alert.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons