Nienofs veer au lauif

    25 mei 2018

    NINOVE – Het team achter deze actie van Ninovieters voor Ninovieters opent vanaf 25 mei een eigen (web)winkel. De opbrengst gaat integraal naar de Ninoofse vzw Teledienst.

    ‘Nienofs veer au lauif’ is een Music for life-actie van Ninovieters voor Ninovieters. Met toffe quotes in ‘t Nienofs op nog toffere spulletjes. En dat om het prachtig Nienofs dialect te vereeuwigen. Maar hoe rijk dat dialect ook is, veel inwoners zijn dat niet. Gelukkig krijgen zij steun van vzw Teledienst. Dit is een lokale organisatie, die al jaren strijdt tegen armoede en uitsluiting én opkomt voor gelijkwaardigheid tussen arm en rijk. Recht op onderwijs, huisvesting, voedsel, ontspanning… het lijken evidenties, maar voor veel Ninovieters is dat jammer genoeg niet zo.

    Na het overweldigende succes van de eerste editie van ‘Nienofs veer au lauif’ – die maar liefst 11.000 euro opbracht –  staat hetzelfde team Ninovieters vandaag opnieuw klaar met een heuse summerproof collectie. En ook dit jaar gaat de opbrengst terug naar de Ninovieters om de hoek… Om hen en de mensen van VZW Teledienst te helpen, opent het team opnieuw een eigen (web)winkeltje met allerlei zomerse spulletjes in ‘t Nienofs. En ook deze editie hebben ze aan alles en iedereen gedacht: man, vrouw, kind, baby en ja zelfs aan jouw portemonnee.

    Benieuwd naar de quotes? We kunnen al vertellen dat deze plaatselijk (bekende) uitspraken erbij zitten: “Hemme ‘k iet oeën van au?”, “‘k En doen ge doetj?” en “Vandoog goed gebakken, meir’n goed gezoijen”. De rest kun je zelf ontdekken op www.nienofsveeraulauif.be.

    Steunen kan vanaf 25 mei. De shop sluit de deuren op 1 juli.

    Wat kan je kopen?

    • T-shirt volwassenen: 20 euro
    • Marcel volwassenen: 20 euro
    • T-shirt kinderen: 20 euro
    • Draagtas: 10 euro
    • Keukenschort: 15 euro
    • Slabbetje: 10 euro
    • Wenskaarten: 6 euro
    • Autosticker: 5 euro
    Info: www.nienofsveeraulauif.be – Elien Limpens – 0488-38 01 25 – elien_limpens@hotmail.com
    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons