Nieuwe dienstvoertuigen op CNG: een stap in de groene richting

    07 oktober 2019

    NINOVE – De technische dienst kan voortaan gebruik maken van vier nieuwe dienstvoertuigen. Ze rijden alle op compressed natural gas (CNG). Deze investering vormt een onderdeel van de vergroening van het Ninoofs wagenpark

    CNG is aardgas onder druk, voornamelijk gebruikt als voertuigbrandstof. De vier nieuwe dienstvoertuigen voor de technische dienst zullen op die brandstof rijden.

    Marc Asselman (diensthoofd technische dienst): “Vanaf volgende week zullen onze diensten deze effectief gebruiken. Ze zijn CO2-neutraal, zuiniger en rijden als gewone benzinewagens. Tanken kunnen we aan een DATS-pomp in Ninove. Dit zijn voor ons de eerste voertuigen op CNG; het OCMW had er al in dienst.”

    “Er zijn twee bedrijfswagens, geschikt voor een rijbewijs C. Een is bestemd voor de groendienst, een ander voor onze dienst begraafplaatsen. Voor de andere twee volstaat een rijbewijs B. Die gebruiken we voor ‘Ninove Nette Stad’ om de sluikstorten op te ruimen en de vuilnisbakjes te ledigen. Uiterlijk zie je geen verschil tussen de vier voertuigen. Maar bij de C-voertuigen is de onderbouw steviger, zodat we 2 ton meer kunnen laden. Het gebrek aan laadvermogen gaf in het verleden nogal eens problemen.”

    De vier voertuigen zijn van het merk IVECO. De lichtere variant kost € 46.800 per stuk, de iets zwaardere versie € 52.200.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons