Ninia Shopping Center hield geslaagde evacuatieoefening

    14 oktober 2022

    NINOVE – De jaarlijkse evacuatie van het shoppingcenter verliep vrijdagvoormiddag 14 oktober probleemloos.

    “Op de brandcentrale in ons kantoor hebben wij om 10 uur de knop ingeduwd en dan gaat automatisch de brandsirene over”, vertelde ons Hera Genbrugge van het managementteam. “Als werkgever zijn we wettelijk verplicht om een keer per jaar een evacuatieoefening te houden. Dit keer was het een aangekondigde oefening, de handelaars waren op de hoogte en konden voorbereidingen treffen.”

    5 minuten

    De hele operatie nam 15 tot 20 minuten in beslag, al duurde de eigenlijke evaluatie veel korter.

    “Alles is goed en vlot verlopen, op 5 minuten tijd waren de handelaars en de bezoekers buiten de shopping. Bij de evaluatie achteraf zijn niet echt opmerkingen gemaakt, iedereen heeft gedaan wat hij of zij moest doen. Dat is een zeer goed resultaat. Ook de klanten toonden begrip. We hadden die oefening trouwens ook aangekondigd door middel van twee banners. We kregen alvast geen enkele klacht hierover.”

    Na de oefening konden eerst de handelaars terug het shoppingcenter binnengaan om hun winkelpand te openen. Ook dat verliep vlot.

    Automatisme

    De brandweer was niet betrokken bij deze oefening.

    “Je kunt natuurlijk oefeningen houden met alle hulpdiensten erbij. We hebben dat al gedaan, met gewonden en dergelijke. Misschien doen we dit volgend jaar opnieuw op de uitgebreide manier. Maar dit keer was het dus een gewone aangekondigde oefening. Natuurlijk, als iets onverwacht ernstig gebeurt, zal het niet op die manier verlopen. Maar als de sirene afgaat, weet inmiddels iedereen, dat ze naar buiten moeten. Een oefening af en toe is dus wel nodig om dat automatisme er in te krijgen en te houden.”

    Info: Ninia Shopping Center.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons