Ninoofse jeugd zamelt bijna 200 kg zwerfvuil in

    13 mei 2019

    NINOVE – Op initiatief van de jeugdraad trokken zondag 12 mei zes jeugdverenigingen langs Ninoofse straten en pleinen om zwerfvuil op te halen. Met goed 150 deelnemers vergaarden zij op de kop 193,4 kg afval.

    De eigenlijke voorzet voor dit initiatief kwam van Kris De Wit en zijn Ninoofse zwerfvuiljagers. Vraag, waarop de Ninoofse jeugdraad graag inging. Cedric Covens: “We zijn hier vandaag met heel veel jonge mensen van diverse jeugdverenigingen, enkele sympathisanten en ook de Ninoofse zwerfvuiljagers. De jeugd is wel degelijk begaan met die problematiek. Trouwens op onze kampen en tijdens de weekendactiviteiten zorgen we er steeds voor om alles proper achter te laten.”

    Vanaf het stadspark vertrokken de jongens en meisjes van de Scouts, de Gidsen, KSA St-Goedele, KSA St-Baafs, chiro’s Sjaloom en Flos naar verschillende straten om er het zwerfvuil te ruimen.

    “Een heel tof idee”, vond Ward. “De gasten leren er iets van; het spreekt hen aan en ze willen zeker meehelpen.”

    Al verwoordde iemand van de deelnemers ook een terechte verzuchting: “Acties als deze zouden eigenlijk overbodig moeten zijn, als iedereen het vuil in de vuilnisbakken zou gooien.”

    Maar zolang niet iedereen van die kleine daad is overtuigd, zullen zwerfvuiljagers wellicht nodig blijven. De jongeren waren hoe dan ook enthousiast en gaven nu al rendez-vous voor volgend jaar.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons