Ninoofse politie schreef dit weekend 11 corona-boetes uit

    23 november 2020

    NINOVE – Het afgelopen weekend controleerde de politie extra op de naleving van de corona-maatregelen. Dat bleek nodig en resulteerde in 11 processen-verbaal.

    Zaterdag 21 november zette de politie tussen 16 uur en middernacht 3 zogenaamde COVID-ploegen in. Zij onderwierpen 23 personen aan een grondige controle en stelde  11 pv’s op voor de overtreding van de corona-maatregelen. Zij mogen zich verwachten aan een boete van € 250.

    Overtredingen

    • In een horecazaak zijn de uitbater en 2 medewerkers beboet om te bedienen zonder mondmasker.
    • 2 personen droegen geen mondmasker binnen de zone, waar dat door een burgemeestersbesluit is verplicht.
    • 3 personen overtraden de regel van de knuffelcontacten en droegen hierbij geen mondmasker.
    • 2 anderen hielden zich niet aan de sociale afstand.
    • 1 persoon respecteerde de avondklok niet.

    Sinds maart zijn in Ninove 595 inbreuken vastgesteld op de verschillende regelgevingen inzake corona (ministeriële besluiten, politiebesluiten van de gouverneur, burgemeestersbesluiten).

    Onder invloed

    Naast deze inbreuken stelde de politie het afgelopen weekend nog 2 processen-verbaal op wegens drugsbezit en 2 wegens drugsverkoop. De inspecteurs namen hierbij € 1.280 cash geld in beslag.

    Ook in het verkeer zijn overtredingen vastgesteld.
    1 chauffeur reed onder invloed van zowel alcohol als illegale drugs. Tijdens de politie-interventie was de man bovendien weerspannig.
    Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. Hij mocht een nachtje in de cel ontnuchteren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons