Ninoofse zwerfvuiljagers trekken aan de alarmbel

    01 september 2023

    NINOVE – In een facebookpost schetst Kris De Wit van de Ninoofse zwerfvuiljagers een somber beeld van het zwerfafval en het aantal sluikstorten.

    Sluikstorten

    Volgens de statistieken die Kris De Wit minutieus bijhoudt, ging het de afgelopen zomermaanden totaal de verkeerde kant uit. “De evolutie laat een duidelijke stijging zien de laatste 4 maanden, met een bijna verdrievoudiging in de maand augustus.

    Dit zijn de meldingen die de zwerfvuiljagers zelf binnenkrijgen. Daarbij moeten nog de sluikstorten gerekend worden die de mensen rechtstreeks aan de stad melden.

    Lachgas

    Een tweede verontrustende vaststelling is de explosie aan gevonden lege lachgasflessen. “Zitbanken, parkjes, het amfitheater aan de BIB, verborgen hoekjes, overal ligt het vol….er werd lustig op los gesnoven deze zomer. Ik durf hier zelf spreken van een nieuwe trend die epidemische vormen aanneemt”, aldus Kris De Wit.

    Radeloos

    We moeten ons bezinnen als zwerfvuiljager. Stoppen we ermee of gaan we door? Gaan we een paar maanden in staking? Moeten we dan toch met een eigen kieslijst opkomen om dit opgelost te krijgen? Eerlijk gezegd, ik weet het niet meer.” 

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons