Restauratie abdijkerk gaat volgende fase in

    19 oktober 2018

    NINOVE – Zopas is een gespecialiseerde firma gestart met de opbouw van steigers aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, beter gekend als de Abdijkerk.

    Pastoor Alexander Vandaele legt kort uit wat de bedoeling hiervan is. “Het topje van de vieringtoren (peertje) moet met hoogdringend gerestaureerd worden. Vanaf volgende week, als de stellingen volledig opgebouwd zijn, zullen we de toestand van de rotte onderstructuur kunnen inspecteren en bepalen welke procedure we moeten volgen om de restauratie uit te voeren.”

    Er kon geen goed onderzoek op voorhand gebeuren omdat niemand zich durfde vasthaken aan deze toren. Volgende week zullen inspecteurs en de aannemer van op de stellingen de toestand van de toren controleren. Dan zal er meer duidelijkheid zijn over de uit te voeren werkzaamheden in de komende maanden.

    GNE   Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons