Engels vaandel wappert ter herdenking

    04 September 2017

    Sinds 1994 wappert bij de familie Ghijssels-Hautman in de vlierlaan in de wijk Groeneweg op 11 november, Wapenstilstand, de Belgische driekleur en op 3 september het Engels vaandel ter herdenking van de bevrijding van Ninove en omgeving op 3 september 1944 door de Engelsen. Ook achteraan de tuin wappert het Engels vaandel (alles komt bij Chico van pas, hier hangt het aan een afgedankt vislijn, gemakkelijk kan op de gewenste hoogte worden ingesteld) Ook een gedeelte van de mini maquette die in de nieuwe kerk op 3 sept 2009 werd onthuld door Bertha Cobbaert weduwe van JOE WILLIAM MANN, later in onze tuin geplaatst, hangt nu gedeeltelijk in hun gang, met foto’s van de vier bevrijders die Ninove nog bezochten of er woonden, het geheel koste veel geld maar werd betaald met eigen middellen door Ghijssels sigmond – Hautman marie-Therese. Ze vinden het spijtig dat er niet meer aandacht werd besteed aan de vraag de woningen te bevlaggen zoals op 11 juli en 11 Nov. Bedankt aan alle bevrijders, bedankt JOE-William Mann & Bertha Cobbaert dat wij uw vrienden mochten zijn, zeggen Chico en Marie-Therese nog.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons