Ninove is nu officieel een Pleegzorggemeente

    10 mei 2023

    NINOVE – Vzw Pleegzorg Oost-Vlaanderen kende aan de stad Ninove officieel het label van Pleegzorggemeente toe.

    Veerle Cosyns Schepen van Welzijn en Sociale zaken meer dan 8.000 kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap en/of een psychiatrische problematiek wonen in een pleeggezin in Vlaanderen. En dat cijfer blijft jaarlijks stijgen.  Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen. Meer dan 6.500 pleeggezinnen geven hen gedurende die periode een warme thuis. En gelukkig stijgt ook dit cijfer jaarlijks.

    Soms blijft een pleegkind of pleeggast voor lange tijd in een pleeggezin, soms is dat alleen tijdens weekends of vakanties. Er bestaan dus verschillende vormen van pleegzorg afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van het pleegezin.

    Niet meer dan normaal dus dat Ninove zich als pleegzorggemeente wil engageren om de pleeggezinnen en de kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen die ze opvangen beter te ondersteunen. Met de ondersteuning van Pleegzorg Vlaanderen willen we pleegzorg bij de Ninoofse gezinnen meer bekendheid geven om op die manier nieuwe gezinnen aan te moedigen als zich als pleeggezin te melden. Anderzijds willen we ook erkenning geven aan de bestaande pleeggezinnen bijvoorbeeld door ontmoetingsmomenten en activiteiten te organiseren.

    Kortom elkaar versterken en helpen binnen onze mogelijkheden, dat is wat we willen bereiken met ons label als pleegzorggemeente. 

    ADU

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons