Ninove meet stormschade op na doortocht van Eunice

    18 februari 2022

    NINOVE – Net als elders in de regio en grote delen van het land heeft de storm ook in Ninove voor heel wat schade gezorgd.

    De brandweerzone Zuid-Oost is overstelpt met hulpoproepen. Wees geduldig, de hulpdiensten kunnen niet overal tegelijk zijn.

    Onze ‘vliegende reporter’ was de hele namiddag en avond ook zelf op pad; we kregen eveneens meldingen van lezers binnen.

    Overzicht

    Hierbij een aantal schadegevallen; uiteraard onvolledig door de omvang van de stormschade over het hele grondgebied: gaande van weggevlogen trampolines tot geknakte bomen.

    In Appelterre-Eichem kwam een omgewaaide boom dwars over de Nonnenborrestraat terecht.
    Op het kerkhof belandde een afgeknakt exemplaar op een aantal zerken.
    Langs voetbalveld van KFC Voorde-Appelterre blies een windvlaag het doel, reclamepanelen en -banners en een deel van de omheining weg.

    Dat was ook het geval in Ninove op het dr. Hemerijckxplein, waar een serieuze klepper naast De Kuip tegen de vlakte ging. Vanop een van de tegenoverliggende appartementen was een terrastafeltje naar beneden gekomen en verbrijzelde het de ruit van een wagen. Ook in het aangrenzende stadspark sneuvelden bomen.

    Aan een woning op de Denderhoutembaan was de dakisolatie losgekomen.

    Op Preulegem had een windstoot de helft van een dak volledig weggeblazen. De brokstukken kwamen op de straat terecht en veroorzaakten ook schade aan de geparkeerde wagens.

    Bomen sneuvelden op de Expresweg richting Ninove en versperden de rijweg.

    Op de Echel in Pollare kwam het dak van een achterbouw los.

    Het kruispunt De Kalvaar op de N8/N460 was richting Aspelare versperd toen een zware boom over de weg was gevallen.

    1722

    Het e-loket en het telefoonnummer 1722 zijn geactiveerd als je de brandweer nodig hebt voor stormschade, waarbij niemand (potentieel) in levensgevaar is. Anders bel je het noodnummer 112.

    Tijdens piekmomenten was nummer 1722 overbevraagd. Het e-loket biedt een alternatief. Het handelt de aanvraag op dezelfde wijze af als een oproep, maar dan digitaal. Elke aanvraag, die je via het nationaal loket invult, wordt verstuurd naar de juiste hulpverleningszone.

    Info: crisiscentrume-loket1722.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons