Ninove wil een dementievriendelijke stad zijn

    29 augustus 2018

    NINOVE – In navolging van verschillende andere Vlaamse steden wil ook Ninove de uitdaging aangaan om van de stad een warme en veilige plek te maken voor personen met dementie.

    Een knoop in jouw zakdoek leggen om iets niet te vergeten. Iedereen kent het. Precies daarom kozen personen met dementie deze figuur als symbool voor een dementievriendelijke stad.

    Op de jaarmarkt van zaterdag 1 september 2018 deelt de sociale dienst geknoopte zakdoeken uit. Op die manier willen ze de Ninovieters vertrouwd maken met het concept en in het bijzonder met dit symbool. Bij elke dementievriendelijke actie die de stad in de toekomst organiseert, zal het symbool te zien zijn als herkenningspunt. Zo hopen ze de bewustwording rond de aandoening te verbreden en van Ninove een stad te maken, waar ze mensen met dementie op een respectvolle en warme manier benaderen.

    Vragen over dementie?

    Nieuwe cijfers en memorandum: http://www.alzheimerliga.be/mod_news/nieuwe-cijfers-dementie-memorandum/.

    Expertisecentrum Dementie Meander: 052 26 28 23 – https://www.dementie.be/meander/meander@dementie.be.

    Alzheimer Phone National (gratis luister- en infolijn): 0800-15 225 – http://www.alzheimerliga.be/.

    Dienst Sociale Zaken, 054 31 32 45 en sociale.zaken@ninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons